Välkommen till bluraytoppen

Det finns många aspekter man kan titta på vad gäller Playstation 4. En av dessa är det historiska perspektivet; hur ser Sonys resa ut från början till där de är idag? Sedan Kan man fokusera på nutiden och undersöka den senaste konsolens komponenter och fördelar.

En resa i historia

Playstation har sedan 90-talet varit med och dominerat marknaden för spelkonsoler där deras största framgång var Playstation 2 med över 100 miljoner sålda enheter. Idag är de fortfarande med i matchen med sin senaste konsol Playstation 4 och dess uppgraderade tillskott Playstation 4 Pro. På denna sida kan du läsa en del om Playstation 4, dess tillbehör och komponenter. Vilka spel finns till konsolen och vad kan man göra förutom spela? En del av svaren hittar du här.

Spelen och viktiga utvecklare

Det finns har många exklusiva spel till Playstation 4 som kommer presenteras här, tillsammans med några andra generella och kritikerrosade titlar som finns representerade över en mängd konsoler. Hur viktig är Naughty Dog för Playstations varumärke? Vilka tredjepartsspel finns tillgängliga? Hur ser den nuvarande trenden med remakes (det vill säga äldre spel i en nytappning) ut till Playstation 4?

Kontrollen och nätbaserade lösningar och förmåner

Dualshock 4, konsolens nya handkontroll, introducerar flera nyheter i form av en touchplatta och högtalare i mitten av kontrollen. Gyro-sensorn från Dualshock 3 återvänder och ger spelaren ytterligare ett sätt att styra spel och/eller menyer på. VR-headsetet har även anlänt till Playstation 4 och Sony satsar stort på spel och upplevelser i VR format.

Nya sätt att spara och dela med sig av material från sina spelsessioner gör sig tillkänna genom en share-knapp på kontrollen kopplat till sina sociala medier. Sparfiler kan sparas via molnet i och med en prenumeration av Playstation plus där även andra förmåner som några gratisspel i månaden samt exklusiva rabatter ges.

Pago