Starta eget spelföretag

Fenomenet Minecraft var från början Markus Perssons hobbyprojekt som han programmerade i en lägenhet i Stockholm på fritiden. Han kallade sitt spel Minecraft och blev tre år senare mångmiljonär. Givetvis kommer inte alla talangulla spelutvecklare att bli mångmiljonärer som Markus Persson, men det finns stor potential för att kunna bli mycket framgångsrik.

Välj nisch

Marknaden för spel växer ständigt och det finns en lång rad av olika typer av spel för olika konsoller, datorer eller mobiler. För den som älskar spel och som har talang för spelutveckling samt programmering kan detta vara ett självklart val. Idag finns det även flera områden att arbeta med spel på. Det kan handla om att bygga en webbsida som ger information och recensioner om spel eller skapa nya spel från grunden. När du är intresserad av att skapa egna spel kan du till exempel använda plattformar online. Många av dessa plattformar är enkla att använda medan andra är mer avancerade och kräver studier. Det finns också mjukvaror där du kan skapa spel i toppklass i din dator. Ett bra exempel är Unity där du kan skapa ett spel från start tills dess att det är helt färdigt. “Ori and the blind forest” är ett bra exempel på ett spel som skapats i Unity. När ett spel är färdigt kan du till exempel sälja det via en egen hemsida eller på Steam.

Varumärke och marknadsföring

Ett växande spelföretag behöver precis som alla andra företag ett varumärke och bra marknadsföring. Klingit är en prisvänlig designbyrå Malmö som kommer att göra allt för ditt varumärke. Det här är en designbyrå i Malmö som stärker varumärken och använder alla former av kreativt material. Deras tjänster omfattar allt från mindre designprojekt till storskaliga kampanjer samt strategier. Hos Klingit kan du få hjälp med bland annat digital marknadsföring, grafisk design, motion design, UX design, UI/Web & App design, presentationer, illustrationer och infographics, visuell identitet, kampanjer och koncept. Klingit är en effektiv designbyrå i Malmö som erbjuder en användarvänlig plattform och ett globalt team av toppkreatörer som kommer att leverara en stadig ström av kreativt material. Med flexibla abonnemang kan du välja vad som passar dig och dina behov bäst till ett fast månadspris utan dolda kostnader.

Att tänka på

Det finns en hel del att tänka på när du är på gång att starta ett eget spelföretag. Det är rekommenderat att delta i någon form av starta eget kurs. Börja gärna med att studera några starta eget guider så att du får en grundläggande kunskap om vad som krävs. Fundera på vilken din affärsidé är och prata om din idé med personer som du känner att du kan lita på för att få input. Studera marknaden och ta reda på hur din konkurrens ser ut. Kan du göra det bättre än deras företag och konkurrera med dem? Kommer du att behöva slåss om kunder och målgrupper? Hur ser din målsättning ut med ditt företag? Vill du växa, få flera anställda och en hög omsättning eller föredrar du att jobba själv med kanske några delägare eller kollegor? Vilken företagsform passar dig bäst? Hur ser finansieringen ut vid uppstart av ditt företag? Ta reda på om du har möjlighet att få ett starta eget-bidrag eller någon annan typ av förmånligt lån eller finansieringslösning.

Pago