Spelavatarer har blivit trendkänsliga

Att vi lever i en värld där yta spelar roll är något som nog de flesta kan hålla med om och det är något som man märker av på mer än ett ställe. Inom tv – spelens värld så har det till exempel blivit allt mer vanligt att betala för att köpa till sig föremål inne i spelen. Det märker man inte minst i spelet Fortnite där det sedan länge har varit möjligt att köpa till nya saker inne i spelet. Det rör sig dels om olika kläder och annan mer kosmetisk utrustning till ens virtuella avatar (spelfigur ) inne i spelet, men också om något så pass ovanligt (för en utomstående) som unika typer av danser som man kan använda sig utav när man kommunicerar med andra i spelet Fortnite som har blivit mycket populärt.

Att klä ut sig till en spelkaraktär på riktigt med s.k. cosplay är inget nytt men i framtiden läggs kanske mer pengar på att förändra ens digitala alter ego än på att hålla på med spelmaskerad på riktigt

Nyligen anordnades även en slags virtuell konsert i spelet Fortnite där artisten Marshmello spelade för en publik – inne i spelets egen virtuella miljö.

Att yta blir mer och mer viktigt i spel är något som man märker inte endast på spelet Fortnite utan även i en rad andra olika spel. Man kan till exempel starta igång ett sportspel och notera att konceptet “gör din egen spelare” i ett basketspel som NBA 2K har börjat närma sig proportioner som man nog inte kunnat räkna med för några år sedan. Det handlar fortfarande om basket i grund och botten, men numera även med en stor dos av rollspelande. Man kan både gå omkring i ett par kvarter i en typisk New York – liknande stadsmiljö och shoppa kläder till sitt digitala alter ego (annat jag) men också titta efter allt från hörlurar och skor till sportdryck och svettband.

Trenden inne i spelen liknar det som vi sedan länge har känt till utanför spelen. Det finns ju inte många tonåringar idag som inte bryr sig om sin image. Det handlar om att vara rätt och inne, vad gäller allt från skor, smycken och kläder till rätt ska till ens mobiltelefon. Att vara inne är ett heltidsjobb vid sidan om skolan för dagens alla tonåringar. En god början är att åtminstone välja ett mobilskal som man trivs med och som känns helt rätt. Det hittar man till fördelaktiga priser på internet. Om man till exempel är ute efter ett iphone 8 skal som slår världen och klasskompisarna med häpnad så kan man hitta ett både snyggt och prisvärt sådant online. Men självklart finns det gott om skal även till andra typer av mobiltelefoner och modeller, även Android telefoner.

Förutom att använda sig av rätt skal till mobiltelefoner så kan det även vara av stor vikt att man nu alltså även hänger med i trenderna även inom den digitala spelvärlden. Märkeskläder tycks bli mer och mer viktigt även i de spelvärldar som är mest populära på Playstation eller Xbox, och inte endast på skolgårdarna.

Pago