Soffa och klädsel till gamingrummet

Att inreda vardagsrummet, sovrummet, dedikerade gamingrummet, man caven eller she sheden kan vara ett fantastiskt kul projekt. Oavsett var i hemmet du planerar att spendera dina gaming-timmar är soffa och andra möbler a och o för både bekvämlighet och stil. Glöm därför inte bort den aspekten. Kanske gillar du att fynda billiga möbler på loppis, eller så spenderar du gärna en rejäl slant på något exklusivt. Men den klassiska soffan kan också vara något däremellan: billig, ny och stilren.

Viktigt vid köp av soffa

En soffa ska vara skön – knappast ett raketforskningspåstående, men värt att påpeka ändå! När man talar eller läser om utrustning och möbler kring gaming, är det generellt spejsiga kontorsstolar och skrivbord för datorer som nämns. Men om du föredrar spelkonsoler, mobilgaming eller kanske Apple Watch-gaming, är soffan superviktig.

Soffan och dess klädsel sätter prägeln för hela rummets känsla och är förhoppningsvis den plats du ska associera med avkoppling och viss mån av verklighetsflykt (i hälsosam mängd så klart). Att soffan är viktig betyder dock inte att du måste spendera multum. En klassisk soffa från IKEA har fungerat för svenskar och människor världen över under många år. Och det är fortfarande ett bra alternativ för dig som vill hålla det simpelt och fräscht.

Klädsel på IKEA-soffan

En klassisk IKEA-soffa är Kivik. Den finns i flera olika modeller: tvåsits, tresits, hörnsoffa, med eller utan schäslong och så vidare. Det är perfekt för dig som behöver pussla in soffan perfekt i ditt rum. Oavsett storlek på rummet, finns det nästan garanterat en Kivik med klädsel för dig.

När det gäller överdrag och klädsel Kivik är utbudet till och med större än utbudet av modeller. I skrivande stund hittar vi 121 olika tyger och färger som enkelt kan träs över din Kivik-soffa.

Traditionellt vitt överdrag fungerar för i princip alla rum, men tänk på att fläckar och smuts blir väldigt tydliga. Är du typen som gärna har chips och cola till hands under gamingsessionerna och tenderar att vara lite “slarvig”, ja då kanske vitt inte är bästa färgen. Är risken för fläckar minimal å andra sidan och du inte riktigt vet vilka färger som matchar med vad – då fungerar alltid vit. En fördel är att det är enkelt att köpa ny klädsel om olyckan skulle vara framme.

Material på gamingsoffan

Material på klädseln är en annan viktig fråga. Bomull, sammet, linne, manchester eller wool look är alla alternativ som finns för Kivik. Tänk på att IKEA bjuder på fem provtyger som du kan beställa hem och se över i lugn och ro. Vi rekommenderar att testa fem olika färger och material för att maximalt utnyttja det erbjudandet.

I slutändan handlar det om vad som känns bäst. Är det rummet specifikt gjort för gaming så var inte rädd för att gå på det som verkligen känns bäst. Släpp alla normer och regler för vad som passar. Ska du dock ha gamingsoffan i vardagsrummet så kan det vara bra att se till att soffan faktiskt matchar rummets övriga funktioner.

Pago