Prova Playstation-appen i App Store

Har du en mobil eller surfplatta finns en unik möjlighet att kunna ta med dig din Playstation-upplevelse när du är på språng. Allt som krävs är att besöka antingen Apples App Store eller Google Play Store och ladda ner Playstation App. Den är speciellt framtagen för att du ska kunna hålla koll på dina vänner, dina favoritspel, se vilka spelare som är online och även få chansen att upptäcka nya spännande spelsläpp i Playstation Store.

Vad krävs för att använda Playstation App?

Först och främst krävs en någorlunda modern mobil enhet. Appen finns för både Android och iOS. Många svenskar använder iPhone eller iPad från Apple och då går du givetvis till App Store och laddar hem Playstation App som vilken app som helst. Känner du att det är dags att uppgradera dig, kan du välja att byta ut din gamla enhet och köpa en ny begagnad Apple produkt till ett förmånligt pris. Besök i så fall mresell.se som bidrar till en bättre miljö genom att förlänga livslängden för iPhones, iPads och MacBooks. Använder din enhet Android besöker du istället Google Play Store och laddar hem Playstation App.

Om det ska vara någon mening med appen bör du också ha en PS4-spelkonsol och ett Sony-konto. Alla som gillar Playstation lär redan ha båda två. Appen tar cirka 50 MB av ditt lagringsutrymme och finns på svenska. Den är utvecklad av Playstation Mobile Inc.

Vad du kan göra i Playstation App

En av de bästa funktionerna är att du kan se vilka i din vänlista som är online, samt vilka spel de spelar för tillfället. Är du själv sugen på att spela samma spel, kan du skicka ett meddelande eller en inbjudan. Det är nämligen en annan av de smidiga funktionerna. Alla som har Playstation App igång på sin enhet kommer kunna se meddelanden, inbjudningar, aviseringar och annan nyttig information.

Gillar du att tävla är det kul att kunna se och jämföra trophies med andra spelare. Du kan se vilka trophies dina vänner har vunnit och följa deras senaste aktiviteter. Du kan till och med se hur det går för olika profiler som du följer, till exempel om de lyckats besegra sista bossen i ett visst Playstation-spel.

Något annat som sparar otroligt mycket tid är att du kan skaffa spel och expansioner till dina nuvarande spel via appen. Ditt PS4-system kan sedan ladda hem allt innehåll och installera det. När du sedan kommer hem från skolan eller jobbet, behöver du bara starta upp din spelkonsol och omedelbart börja spela. Med tanke på att vissa moderna spel kan ta ett par timmar att ladda ner och installera, så är lösningen perfekt för den som har ett pressat schema.