Playstation plus och Playstation Store

Playstation plus och dess förmåner

Playstation plus (PS plus) är en betaltjänst tillhandahållen av Sony som ger spelaren tillgång till att spela online, diverse rabatter, och möjlighet att ladda upp sina lokala sparfiler till deras molntjänst för tillgång var man än befinner sig. En av de största förmånerna, förutom möjligheten att spela online, är att man även får tillgång till ett antal gratisspel varje månad. Dessa spel kan hämtas hem och sedan har spelaren tillgång till dem så länge han eller hon fortsätter med sin prenumeration av PS plus. Spelen behöver inte ligga lagrade lokalt på konsolen; så länge man har lagt till spelen i sitt bibliotek så finns de tillgängliga för nedladdning, även fast det inte längre är den månad då spelen fanns tillgängliga.

Efter en uppdatering vid mitten av 2017 lades en ny ikon till på startskärmen där allt som har med PS plus finns tillgängligt. Bland annat kan spelaren där ladda hem månades gratisspel, se vilka exklusiva rabatter som finns tillgängliga och vilka spel man redan har i sitt bibliotek från tidigare månader med gratisspel.

Playstation Store

Den virtuella butiken där man kan köpa och ladda hem spel och nedladdningsbart material till Playstation 4 heter Playstation Store. Där kan spelaren även köpa och ladda hem teman och bakgrunder till hemskärmen på konsolen samt profilbilder och avatarer. Playstation Store är uppdelad i flera sektioner för att det ska vara lättare att hitta det man söker efter. Det finns bland annat en avdelning anpassad till spelarens behov. Beroende på vilka spel man äger och har spelet så dyker det upp förslag som kan vara av intresse för just den spelaren. Alla spel är uppdelade i olika genrer och det finns även representerat i denna virtuella butik där man kan bläddra mellan spel inom bland annat skräck, action och sport.

Pago