Nostalgiska sportspel till Nintendo 8-bit

Så länge tv-spel och datorspel funnits, har det varit ett stort intresse för många. Man kan enkelt fördriva flera timmar framför skärmen samtidigt som man glömmer allt som sker runt omkring. På

tidigt 90-tal var exempelvis konsolen Nintendo 8-bit oerhört populär och fanns i stort sett i varje hushåll där det fanns barn. Sedan dess har konsolerna och spelen utvecklats i en otrolig fart och sedan glansdagarna för Nintendo 8-bit har vi passerat bland annat Sega, Nintendo 84, Xbox 360 samt Playstation 1,2 och 3.

Dagens spelande

Nu för tiden spelas de flesta spel på en dator, Xbox One, Playstation 4 eller på mobilen. Man kan ladda ner spelen via de olika konsolerna och spela direkt utan att behöva åka till en fysisk butik eller vänta tålmodigt på att den senaste utgåvan av ett spel ska levereras i brevlådan. Man kan även köpa tillbehör till sina konsoler som exempelvis särskilda spelkontroller och rattar. Nu för tiden kan man även köpa mobiltillbehör som gör att man kan förbättra sin spelupplevelse när man spelar på mobilen. Tänk dock på att spel på mobilen ofta tar mycket av batteriet så det gäller att vara ordentligt förberedd, så att du kan spela utan onödiga avbrott på grund av ett batteri som tar slut.

De spel som spelas idag har ofta en grafik och spelkänsla som utklassar spelen som fanns på Nintendo 8-bit, det är dock en underbar nostalgisk känsla när man sätter sig och spelar klassiska spel på Nintendo 8-bit.

Nostalgiska spel på Nintendo 8-bit

  • Ice Hockey. Ett fantastiskt roligt spel där man kan spela som alla stora hockeynationer på den tiden och av någon anledning… Polen. Innan en match i Ice Hockey börjar, väljer man sitt lag bestående av 4 spelare och då kan man välja mellan följande spelartyper: Stora spelare som är långsamma men kan skjuta hårt och tacklas bra, normalstora spelare som är jämnbra på allt och smala spelare som är enkla att tackla, skjuter löst men är väldigt snabba.
  • Track & Field. Ett spel som ska påminna om ett sommar-OS, med mycket friidrottsgrenar men även sporter som kanot, simning, bågskytte och taekwondo. I snabbhetsgrenarna gällde det att trycka på knappen upprepade gånger för att få upp bra fart och man kan undra hur många barns fingrar som skadades i samband med det spelet. Hade man dock en spelkontroll med en turboknapp, så räckte det att hålla den nedtryckt för att spara på fingrarna samt få bra resultat.
  • Mike Tyson’s Punch-Out!! Ett oerhört underhållande boxningsspel där man spelar i rollen som Little Mac. I jakten på titeln ska man besegra motståndare som Von Kaiser, Piston Honda och Soda Popinski. I rollen som domare hittar man ingen mindre än Självaste Mario (Super Mario).

Om du är uppväxt på 90-talet kan jag tänka mig att det kliar lite extra i spelhänderna nu. Det positiva är att du fortfarande kan skaffa dig en konsol och spela spelen om och om igen!