Kommande spel till PS4

En sista knuff med spel 2017

Under slutet av 2017 förväntas många AAA-spel (det vill säga spel från stora bolag med stor budget) släppas. Bland dessa återfinns de senaste utgåvorna i spelserier som Need For Speed och Call of Duty. Efter ett års vilan från spel inom Assassin’s Creed serier släpps snart också deras fortsättning med Assassin’s Creed: Origins som utspelar sig i Egypten där utvecklarna Ubisoft utlovar ett förnyat spelkoncept med massiv värld att utforska. Ett annat spel som svenska spelutvecklarna DICE släpper under november månad 2017 är Battlefront 2, uppföljaren till 2015 års Battlefront. Många spelare hoppas på att detta spel kan leverera både äkta Star Wars känsla och ett underhållande spel med tillräckligt med innehåll. Just bristen på innehåll var Battlefronts (2015) största kritik. Dock så är både spelare och kritiker vaksamma inför denna uppföljare tack vare uppsvingen med mikrotransaktioner som även återfinns här.

En blick framåt – Playstation 4 2018

Från slutet av 2017 och en bit in på 2018 har Sony utannonserat att de planerar leverera runt 60 spel kompatibla med VR. Några av dessa VR kompatibla spel som presenterades var Gran Turismo Sport, Skyrim VR och Doom VR.

Ett av de mest efterlängtade spelen 2018 är Red Dead Redemption 2, uppföljaren till 2010 års kritiskt hyllade Red Dead Redemption. Spelet tros vara en föregångare till originalet från 2010 och förväntas släppas under andra kvartalet 2018.

Exklusiva spel är alltid en stor tillgång för konsoler och dess skapare då det är en av anledningarna till att äga just den konsolen. Ett av Sonys största dragplåster för Playstation har länge varit utvecklarna Naughty Dog som genom sin Uncharted-serie och Nathan Drake stått för några av de mest hyllade spelen på senare år. Under 2018 har de utannonserat att en uppföljare till The Last of Us (2013) ska släppas. The Last of Us, när det kom, blev ett av tidernas mest hyllade spel, och förväntningarna är höga på en uppföljare.